Ballina BreadCrumbTrailer Lajme

Kryeministri Haradinaj: Manifestimi në 70-vjetorin e Ansamblit “RUGOVA” i bënë nder Rugovës kreshnike dhe gjithë kombit

shkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madh

Pejë, 2 dhjetor 2017


Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në manifestimin artistik tradicional me rastin e 70-vjetorit të Ansamblit Folklorik Autokton “RUGOVA”, që u mbajt nën patronatin e Kryeministrit.

Me këtë rast, kryeministri Haradinaj, uroi 70-vjetorin e Ansamblit “RUGOVA”, i cili siç tha, koincidon me ditëlindjen e presidentit Ibrahim Rugova.

“Ne kudo që jemi krenohemi me ju, me Ansamblin Autokton “RUGOVA”. Kjo është një festë e madhe, me shumë domethënie, dhe ky bashkim i yni e vërteton rrugëtimin 70 vjeçar të një thesari tonë, por që është mijëra vjet”, tha kryeministri Haradinaj, duke theksuar se ky manifestim i bënë nderë jo vetëm artistëve, Rugovës kreshnike, por edhe kombit.

Kryeministri Haradinaj, para të pranishmëve të shumtë tha se Kosova, Qeveria, dhe të gjithë të tjerët, e kanë për nder ta rregullojnë statusin ligjor të Ansamblit Autokton “RUGOVA” si Ansambël Nacional, dhe siç tha ai, kjo do të ndodhë.

“Dëshiroj të them se të gjithë e dimë se modernja është e të gjithëve, të gjithë kanë hise në të, por tradita është vetëm e atyre që e ruajnë dhe unë ju përgëzoj që e keni ruajtur për vete dhe për ne kudo që jemi”, tha kryeministri Haradinaj.

Pjesëmarrës në këtë ngjarje ishin ansamblet nga e gjithë hapësira shqiptare.

 

02.12.2017 19:53
Prapa

Agjenda ditore

23 mars 2018

 1. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në takimin për Sundimin e Ligjit.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 09:00

2. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 11:00

 
Shkruaj Kryeministrit

KOSOVO IN UNESCO