Ballina BreadCrumbTrailer Lajme

Kryeministri Haradinaj: Studentët e Universitetit “Haxhi Zeka” nuk duhet të jenë të vetmit që përjashtohen nga sistemi i bursave

shkarko me rezolucion më të madhshkarko me rezolucion më të madh

Prishtinë, 14 mars 2018

 
Mungesa e bursave për studentët dhe buxheti i vogël i Universitetit “Haxhi Zeka” në Pejë, ishin temat e diskutimit që kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, pati me një grup studentësh të këtij universiteti, të kryesuar nga Kaltrina Arifaj, kryetare e Parlamentit Studentor në këtë universitet. 


Pasi falënderuan Kryeministrin për pritjen, studentët nga Peja shprehën shqetësimet e tyre për mos përfshirjen në marrjen e bursave dhe për buxhetin e vogël operues, për të cilat thanë se po ndikojnë ndjeshëm në motivimin e studentëve dhe në pengimin e angazhimit të kuadrove profesionale.


Kryeministri Haradinaj tha se Qeveria e ka obligim që të krijojë kushte sa më të mira për të gjithë studentët dhe ligjëruesit, në mënyrë që të arrihen rezultate konkrete në fushën e arsimit, duke premtuar që do të angazhohet që kërkesat e tyre të adresohen, meqë studentët e këtij universiteti janë të vetmit që janë përjashtuar nga sistemi i bursave dhe që po përballen edhe me buxhet të vogël operues.


“Ju keni adresuar me dhjetëra herë problemet tuaja te ne dhe tani është koha që institucionet të angazhohen për ta zgjidhur çështjen e bursave, me të cilën po ballafaqoheni vetëm ju, nga gjithë studentët e vendit”, tha kryeministri Haradinaj. 
 

14.03.2018 10:13
Prapa

Agjenda ditore

23 mars 2018

 1. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në takimin për Sundimin e Ligjit.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 09:00

2. Kryeministri Ramush Haradinaj merr pjesë në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

VENDI: Ndërtesa e Qeverisë
KOHA: 11:00

 
Shkruaj Kryeministrit

KOSOVO IN UNESCO