13.09.2018

Deklaratë e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Prishtinë, 13 shtator 2018

Qeveria e Kosovës përshëndet votimin e rekomandimit për heqje të vizave në Parlamentin Evropian dhe konsideron se kjo është edhe një shprehje e mirënjohjes për Republikën e Kosovës dhe për qytetarët e saj për punë dhe angazhimin për të qenë pjesë e integrimeve evropiane.

Votimi i rekomandimit për heqjen e vizave është dëshmi edhe e punës dhe angazhimit të Qeverisë së Kosovës dhe të institucioneve tjera të Republikës së Kosovës për të përmbushur të gjitha kriteret dhe obligimet që kanë dalë nga udhërrëfyesi për liberalizim të vizave.

Qeveria e Kosovës pret që edhe Këshilli i Ministrave të BE-së, në kohën sa më të shkurtër të konfirmojë vendimin për liberalizimin e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës. Ashtu siç ka qenë e përkushtuar deri sot, Qeveria e Kosovës do të jetë në dispozicion të ofrimit të argumenteve dhe garancive në procesin e miratimit të vendimit përfundimtar për liberalizimin.

Kosova është e bindur në rrugën e saj për të qenë pjesë e integrimit në strukturat euroatlantike dhe shprehim me vendosmëri përcaktimin tonë të palëkundur për të ardhmen tonë evropiane.

Agjenda

Të gjitha