21.05.2020

Kryeministri në detyrë Kurti priti në takim Bordin e Përkohshëm të KEK-ut

Prishtinë, 21 maj 2020

Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti,  i shoqëruar nga ministrja në detyrë e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, znj. Rozeta Hajdari, sot zhvilloi një takim të përbashkët me Bordin e Përkohshëm të Korporatës Energjetike të Kosovës Sh. A, të udhëhequr nga Kryesuesja e Bordit, znj. Rrezarta Pllana, me anëtarët e Bordit, z. Arbnor Pula, znj. Merita Kasapolli dhe z. Bezad Halilaj,  dhe me u.d. Kryeshefin Ekzekutiv të KEK Sh.a., Luigj Ymerin.

Kryesuesja dhe anëtarët e Bordit e njoftuan Kryeministrin për objektivat strategjike të Bordit dhe Planin e Veprimit, me qëllim të arritjes së qëndrueshmërisë financiare të KEK-ut, përfshirë këtu ndalimin e keqpërdorimeve dhe rritjen e transparencës. Gjithashtu u diskutua për përpilimin e një strategjie zhvillimore të KEK-ut në konsistencë me planin e Qeverisë së Kosovës për zhvillimin ekonomik.

Për Qeverinë e Republikës së Kosovës mbetet prioritet zhvillimi i ndërmarrjeve publike dhe ngritja e kapaciteteve të tyre përmes profesionalizmit dhe alokimit të duhur të resurseve që ato kanë.