23.05.2020

Kryeministri në detyrë Kurti zhvilloi bisedë telefonike me Kryeministrin e Qeverisë në detyrë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Oliver Spasovski

Prishtinë, 23 maj 2020

Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, z. Albin Kurti, sot zhvilloi një bisedë telefonike me Kryeministrin e Qeverisë në detyrë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Oliver Spasovski.

Gjatë bisedës, theks i veçantë iu dha situatës me COVID-19 në vendet respektive dhe masave që Qeveritë e dy vendeve kanë ndërmarrë në luftimin dhe menaxhimin e përhapjes së virusit Corona.

Ata gjithashtu folën për marrëdhëniet bilaterale dhe nevojën për bashkëpunim konstruktiv në arritjen e qëllimeve të përbashkëta rajonale.

Në fund, Kryeministri në detyrë Kurti dhe Kryeministri i Qeverisë në detyrë të Maqedonisë së Veriut, Spasovski u pajtuan që të vazhdojnë dhe mirëmbajnë komunikimin institucional ashtu sikurse edhe bashkëpunimin ndërshtetëror.