Biografia e Kryeministrit Ramush Haradinaj

Të dhëna personale

I lindur me 3 Korrik, 1968 në Gllogjan (Kosovë)

Shtetësia: Kosovar

Statusi Martesor: I martuar, 3 fëmijë

Përvoja profesionale

08.02.2018

Deputet i Kuvendit të Kosovës

(Legjistratura e gjashtë)

 

07.2014 – 02. 2016

Deputet i Kuvendit të Kosovës

(Legjistratura e pestë)

 

12.2004 – 03. 2005

Kryeministër i Qeverisë së Kosovës

 

02.2002 – 12.2004

Anëtar i Komisionit për marrëdhënie Ndërkombëtare

 

11. 2001- 11.2004

Deputet i Kuvendit të Kosovës (Legjistratura e parë)

 

02. 2001- 12.2001

Anëtar i Këshillit Administrativ të Kosovës

 

05. 2000

Aktualisht Kryetar i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës

 

09. 1999 – 04. 2000

Gjeneral Major i Trupave Mbrojtëse të Kosovës (TMK)

Edukimi

2006 – 2007

Master në shkencat e shërbimit menaxhues, College of applied science and technology of the Rochester Institute of Technology, USA

 

2001 – 2004

Diploma – Fakulteti Juridik, Universiteti i Prishtinës

Libra për z.Ramush Haradinaj

2014

The Kosovo Indictment (Haga e Ramush Haradinajt) Michael O’Reilly

 

2001

Paqja e Gjeneralit (Dialog me Komandantin Ramush Haradinaj) – Bardh Hamzaj

 

1999

Rrëfimi për luftën dhe paqen (Dialog me Komandantin Ramush Haradinaj) – Bardh Hamzaj

Gjuhët

Gjuha amtare, anglisht, frengjisht, sërbisht