22.02.2011

Përbërja e kabinetit të ri qeveritar të Republikës së Kosovës, të drejtuar nga kryeministri Hashim Thaçi

Në seancën e sotme të Kuvendit të Republikës së Kosovës, u votua Kabineti i ri qeveritar i Republikës së Kosovës, në këtë përbërje: Hashim Thaçi, kryeministër i Republikës së Kosovës; Hajredin Kuçi, zëvendëskryeministër i parë dhe ministër i Drejtësisë; Mimoza Kusari, zëvendëskryeministre dhe ministre e Tregtisë dhe Industrisë; Sllobodan Petroviq, zëvendëskryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal; Edita Tahiri, zëvendëskryeministër; Bujar Bukoshi, zëvendëskryeministër. Në vazhdim po e prezantojmë edhe listën e ministrave të resorëve tjerë:

Prishtinë, 22 shkurt 2011

Ministria e Jashtme do të drejtohet nga Enver Hoxhaj;

Ministrinë e Integrimeve Evropiane do ta drejtojë Vlora Çitaku;

Ministër i Forcës së Sigurisë së Kosovës, Agim Çeku;

Ministër i Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepi;

Ministër i Financave, Bedri Hamza;

Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Memli Krasniqi;

Ministër i Zhvillimit Ekonomik, Besim Beqaj;

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë do të drejtohet nga Ramë Buja;

Ministria e Administratës Publike do të udhëhiqet nga Mahir Jağcılar;

Ministria e Infrastrukturës do të drejtohet nga Fehmi Mujota;

Në krye të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, do të jetë Blerand Stavileci;

Ministër i Shëndetësisë do të jetë Ferid Agani;

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale do të drejtohet nga Nenad Rashiq;

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Dardan Gashi;

Ministria për Kthim dhe Komunitete nga Radojica Tomiq;