30.04.2021

Zëvendëskryeministri Bislimi priti në takim shefin e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Sllovakisë në Kosovë, Rastislav Kostilník

Prishtinë, 30 prill 2021

Zëvendëskryeministri i parë i Republikës së Kosovës për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi, ka pritur sot në takim shefin e Zyrës Ndërlidhëse të Republikës së Sllovakisë në Kosovë, Rastislav Kostilník.

Z.Kostilník ia uroi zv.kryeministrit Bislimi marrjen e detyrës së re, duke i dëshiruar suksese në përgjegjësitë e marra. Ai u shpreh se Sllovakia është e gatshme t’i ofrojë mbështetje Kosovës në fushën e Integrimit Evropian si dhe asaj të Ekonomisë, po ashtu theksoi njëkohësisht se ata janë duke i kushtuar vëmendje të veçantë edhe procesit të dialogut të Kosovës me Serbinë për një marrëveshje gjithëpërfshirëse.

Zv. kryeministri Bislimi e falënderoi Shefin e Zyrës Ndërlidhëse për vizitën dhe urimet, duke e mirëpritur interesimin e Sllovakisë në procesin e dialogut. Ai e informoi z. Kostilnik se Qeveria e Kosovës synon që t’i kthehet procesit të dialogut duke qenë mirë të përgatitur. Po ashtu, ai i bëri thirrje Sllovakisë që të bëhet pjesë e grupit të BE-së që e njeh Kosovën.

Diskutimi vazhdoi për planet e Qeverisë për zhvillim dhe mundësive për zgjerimin e bashkëpunimit bilateral në mes të dy vendeve.

Agjenda

Të gjitha